INTEGRA S’UNEIX A IURA, UNA ASSOCIACIÓ PER DEFENSAR LES PERSONES AMB DISCAPACITAT
17154
post-template-default,single,single-post,postid-17154,single-format-standard,bridge-core-2.5.5,tribe-no-js,page-template-home-jk2n3e41-public_html-wp-content-themes-bridge-page-php,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.5.3,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-28.7,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.1,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-17809
 

INTEGRA S’UNEIX A IURA, UNA ASSOCIACIÓ PER DEFENSAR LES PERSONES AMB DISCAPACITAT

INTEGRA S’UNEIX A IURA, UNA ASSOCIACIÓ PER DEFENSAR LES PERSONES AMB DISCAPACITAT

Neix IURA, una associació de deu entitats gironines, entre elles INTEGRA, que s’uneixen per defensar els drets de les persones amb discapacitat intel·lectual.

Iura neix com una “associació imprescindible” per reclamar una llei que eviti la “mercantilització” dels serveis, i es va fer la seva presentació oficial ahir 2 de juliol.

La integren entitats de Girona, Sarrià de Ter, Figueres, Palamós, Blanes, Arbúcies, Olot, Puigcerdà i Ripoll. Totes elles donen feina a més de mil persones -de les quals, la meitat tenen dificultats especials- i n’atenen més de 2.000 als seus centres, tant d’adults com de nens. Entre d’altres, Iura posa el focus en reclamar una llei d’acció concertada, reservada només per a entitats sense ànim de lucre, que eviti “la mercantilització dels serveis d’atenció a persones amb discapacitat a Catalunya”.

L’associació neix amb la intenció de consolidar-se com a entitat de referència en la defensa dels drets de les persones amb discapacitat a les comarques gironines.

Les entitats sense ànim de lucre que hi formen part són les següents: Fundació Ramon Noguera i Fundació Astrid 21 de Girona; Fundació Els Joncs de Sarrià de Ter; Fundació Altem de Figueres; Fundació Vimar de Palamós; Fundació Aspronis de Blanes i l’Associació Montseny Guilleries d’Arbúcies; l’Associació Integra d’Olot; Fundació Taller Cerdanya de Puigcerdà; i Fundació MAP de Ripoll.

Reclamen una nova llei

Davant d’una sèrie de canvis legislatius, des del sector de la discapacitat intel·lectual demanen una llei d’acció concertada reservada només a entitats sense ànim de lucre i que eviti l’entrada d’empreses de caràcter mercantil.

 

Recull de premsa

social.cat

NacióGarrotxa

Revista del Baix Empordà

El Periódico

La Vanguardia

Ràdio Palamós

Diari de Girona

Diari Ara

Vilaweb