DIPSALUT SUBVENCIONA DIVERSES ACTIVITATS D’INTEGRA
17813
post-template-default,single,single-post,postid-17813,single-format-standard,bridge-core-2.5.5,tribe-no-js,page-template-home-jk2n3e41-public_html-wp-content-themes-bridge-page-php,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.5.3,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-28.7,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.1,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-17809
 

DIPSALUT SUBVENCIONA DIVERSES ACTIVITATS D’INTEGRA

DIPSALUT SUBVENCIONA DIVERSES ACTIVITATS D’INTEGRA

Aquest mes d’agost hem rebut les subvencions de DIPSALUT en tres activitats diferents:

  1. Lleure inclusiu per persones amb discapacitat intel·lectual” –> 4552€

Aquesta subvenció ha anat dedicada a finançar les activitats de lleure fetes durant el curs 2019-2020.

Bàsicament s’han dedicat els recursos a:

  • activitats lúdiques i esportives diàries adaptades a les persones amb discapacitat: piscina, futbito, rugby, hipoteràpia i teatre.
  • Activitats lúdiques de caps de setmana: la programació es fa mensualment per aprofitar la programació d’activitats culturals de la ciutat d’Olot, per garanti la màxima inclusió d’aquest col·lectiu a la nostra societat. Les activitats, les escullen les persones participants, segons els seus gustos, i sempre van acompanyats d’un educador/a especialitzat. Algunes activitats: cinema, teatre, festes locals, fires i mercats, excursions, partits de futbol de la UE Olot…
  • Activitats lúdiques d’estiu: activitats durant el mesos d’estiu, quan els serveis reglats estan tancats. Es realitzen amb l’acompanyament de personal especialitzat.
  • Activitat de Vela adaptada, amb la finalitat que puguin fer activitats aqüàtiques amb totes les ajudes necessàries.
  • Sortides: al llarg de l’any, s’organitzen sortides per afavorir les relacions interpersonals i l’autonomia. Per exemple: port Aventura, Fires de Girona, Girona Temps de Flors…

Activitat de rugby

 

2. “Subvenció pel funcionament ordinari de l’escola Joan XXIII” –> 13.675€

L’escola d’Educació Especial Joan XXIII ofereix escolarització especialitzada a infants i joves des dels 3 als 21 anys.

El curs 2018-19 es van atendre 88 alumnes (56 escolaritzats a Joan XXIII i 32 escolaritzats en centres ordinaris de la comarca). Joan XXIII fa la funció d’escola pública, ja que és l’unica escola especialitzada de la comarca de la Garrotxa, amb la qual cosa, l’alumnat no fa cap aportació econòmica pel sosteniment del centre, excepte les sortides i excursinos. El material, el menjador i el transport estan finançats individualment per les beques d’educació especial.

A part dels programes establerts pel Departament d’Ensenyament, a l’escola es desenvolupen programes propis:

  • Programa TEA: atenció a l’alumnat amb trastorn de l’espectre autismta en el centre ordinari.
  • Programa PONT: formació específica per l’alumnat de 16 a 21 anys, relacionada amb la transició a la vida adulta i incorporació al món laboral.
  • Escolarització Compartida: escolarització de l’alumne/a en el seu centre ordinari, on realitza una part del currículum, afavorint la inclusió.

Projecte TELA-TELA del programa PONT

 

3. “Programa d’activitats terapèutiques per a persones amb discapacitat intel·lectual” –> 2666€

El projecte consisteix en realitzar diferents activitats terapèutiques: hipoteràpia, fisioteràpia i gimnàstica, per actuar sobre la pèrdua prematura de la mobilitat i l’agilitat.

  • HIPOTERAPIA: 1 sessió quinzenal a les instal·lacions d’Integra. Per met treballar l’equilibri i la regulació del propi moviment.
  • FISIOTERAPIA: 1 sessió setmanal a les instal·lacinos d’Integra. Permet treballar directament sobre les dificultats de movimnet indivisuals.
  • GIMNASTICA: 1 sessió setmanal a les instal·lacions de la Unió Esportiva Olot, per treballar la flexibilitat i la relaxació.