DIA INTERNACIONAL DE LES PERSONES AMB DISCAPACITAT
18591
post-template-default,single,single-post,postid-18591,single-format-standard,bridge-core-2.5.5,tribe-no-js,page-template-home-jk2n3e41-public_html-wp-content-themes-bridge-page-php,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.5.3,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-28.7,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.1,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-17809
 

DIA INTERNACIONAL DE LES PERSONES AMB DISCAPACITAT

DIA INTERNACIONAL DE LES PERSONES AMB DISCAPACITAT

Avui és el dia inernacional de les persones amb discapacitat. DINCAT ha fet la campanya #STOPLlistesEspera, amb l’objectiu de denunciar les llistes d’espera a les quals han de fer front les persones amb discapacitat intel·lectual a l’hora d’accedir a un habitatge digne amb els suports necessaris i als serveis d’atenció diürna, així com reivindicar el seu dret a tenir i dur a terme un projecte de vida independent.

La Convenció sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat de l’ONU és clara: les persones amb discapacitat intel·lectual tenim dret a poder triar on, com i amb qui viure. Una premissa que aquí, a Catalunya, malauradament no es compleix, ni pel que fa a l’accés a un habitatge digne amb els suports necessaris i als serveis d’atenció diürna, ni tampoc pel que fa a l’aposta pel desenvolupament de projectes de vida independent i autonomia personal.

Som persones amb discapacitat intel·lectual, som els seus familiars i els professionals que els donem suport i, avui alcem la veu plegats per reivindicar el nostre dret a un habitatge digne i a tenir l’oportunitat de tenir i dur a terme un projecte de vida independent.

Avui, 3 de desembre, volem ser escoltats i exigim ser-ho durant tot l’any. Per una societat més inclusiva, més compromesa i més solidària on tots els ciutadans hi tinguem cabuda amb els mateixos drets i deures.

Podeu descarregar-vos el manifest en els següents enllaços:

Manifest STOP LListes Espera

Manifest STOP LListes Espera