HERÈNCIES I LLEGATS
17888
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-17888,page-child,parent-pageid-49,bridge-core-2.5.5,tribe-no-js,page-template-home-jk2n3e41-public_html-wp-content-themes-bridge-full_width-php,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.5.3,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-28.7,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.1,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-17809
 

HERÈNCIES I LLEGATS

HERÈNCIES I LLEGATS

DÓNA EL TEU LLEGAT

Fins i tot quan ja no hi siguis pots seguir sent un puntal fonamental per les persones ateses als nostres serveis.

Fes que el teu compromís perduri.

INCLOU INTEGRA EN EL TEU TESTAMENT I AJUDA LES PERSONES EN RISC D’EXCLUSIÓ A TENIR UNA MILLOR QUALITAT DE VIDA.
Pots fer que INTEGRA sigui hereva, cohereva o legatària del teu patrimoni, no importa si és gran o petit, qualsevol aportació compta.

Pots llegar:

icones_euro

Diners en efectiu.

icones_bens

Béns mobles i immobles.

icones_finances

Valors financers.

El nostre compromís:

El teu llegat ajudarà a assegurar i ampliar els projectes de l’entitat i, especialment, a garantir una millor qualitat de vida i la dotació dels suports necessari a les persones ateses als nostres serveis. Actualment unes 550 persones són ateses directament per INTEGRA, i incloent a les famílies, estem parlant d’unes 1500 persones amb qui ens relacionem.

El testament:

El testament és un document molt personal que ha de respectar la llei; necessitaràs l’assessorament d’un notari o un advocat especialista en el tema. En cas que hagis inclòs INTEGRA com a beneficiària del teu patrimoni, notifica’ns-ho, tractarem les dades amb total confidencialitat.

Preguntes freqüents

1. Per què és important fer un testament?

Un testament és una declaració de voluntat escrita a través de la qual assignes qui seran els destinataris dels teus béns quan tu ja no hi siguis. És una manera fàcil i ràpida de deixar clars els teus desitjos i de fer més pràctics els tràmits de la família a l’hora de repartir el patrimoni.

 

El més recomanable és comptar amb l’assessorament d’un notari i evitar així malentesos o dificultats entre els familiars quan ja no hi siguis. L’import del tràmit oscil·la entre els 45 i 60 euros per persona, que són les despeses del notari; en cas de prèvia consulta amb un advocat, els seus honoraris són a part.

2. Com puc fer un testament a favor d’INTEGRA?

Si decideixes destinar una part de la teva herència a INTEGRA hauràs d’especificar davant de notari les següents dades identificatives: INTEGRA, Associació per la Inclusió de Col·lectius de Risc amb NIF G-17035445 i domicili social a Urb. Les Fonts s/n, Apt. Correus 107, 17800 Olot (Girona).

3. Com utilitzarà INTEGRA la meva aportació?

Tots els béns que rebi INTEGRA estaran destinats a assegurar, mantenir i ampliar els projectes de l’entitat, i per tant, repercutiran de manera directa amb les persones ateses en els nostres serveis. També pots ordenar que siguin per una finalitat concreta.

4. Què ha de contenir el testament?

A l’hora de realitzar el testament cal especificar a qui vols deixar els béns i de quina manera vols repartir-los, tot i que no és obligatori concretar quins béns s’assignen a cada hereu. A més, també es pot limitar la data o l’edat en què un determinat bé passarà a ser propietat d’un hereu.

5. Què passa si no faig testament?

Si no realitzes el testament, cal fer una declaració d’hereus i depèn que tinguis o no fills, consort o parella, etc. En cas que no hi hagi parents de fins a quart grau, tots els béns s’assignaran a l’Estat o a la Comunitat Autònoma corresponent.

6. Què és un llegat?

Un llegat és l’assignació d’un o diversos béns a una o més persones físiques o institucions determinades.

7. Què és una herència?

És també l’assignació de tots o una part dels béns a una o diverses persones. En aquest cas l’hereu contreu també els drets i obligacions que es derivin del testament.

8. Com afectarà el meu llegat als meus possibles hereus?

Si tens hereus forçosos o legitimaris (és a dir, aquells que per imperatiu legal tenen dret a rebre part de l’herència) no t’has de preocupar ja que sempre es respectaran els seus drets. Ells rebran la part que els correspon i tu podràs decidir com repartir la resta del patrimoni.

9. Puc canviar el meu testament?

Sempre que ho desitgis podràs modificar el teu testament. Si decideixes afegir a INTEGRA com a beneficiària, només has de contactar amb el notari per sol·licitar el canvi. El testament nou i més recent serà el que tindrà validesa a partir d’aquest moment.

10. Què passa amb l’impost de successions en cas d’incloure INTEGRA al testament?

La part d’herència que atorguis a INTEGRA quedarà exempta de pagar l’impost de successions i donacions ja que es tracta d’una organització sense ànim de lucre.

11. Com sabrà INTEGRA que l’he inclòs al meu testament?

El notari encarregat de realitzar el testament està obligat a comunicar a INTEGRA la deixa de l’herència després de la defunció del testador. De totes maneres, si has fet hereva o legatària del teu patrimoni a INTEGRA i ens ho vols comunicar, pots trucar-nos al 972 26 23 90 o escriure’ns a INTEGRA@INTEGRAOLOT.CAT. Però sempre podràs modificar lliurement el teu testamet.