50 ANYS D’INTEGRA – RODA DE PREMSA
15801
post-template-default,single,single-post,postid-15801,single-format-standard,bridge-core-2.5.5,tribe-no-js,page-template-home-jk2n3e41-public_html-wp-content-themes-bridge-page-php,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.5.3,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-28.7,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.1,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-17809
 

50 ANYS D’INTEGRA – RODA DE PREMSA

50 ANYS D’INTEGRA – RODA DE PREMSA

Aquest mes de març comença la programació d’activitats

El regidor de Benestar Social, Pep Berga, i la gerent d’Integra Núria Fité, van presentar, ahir dia 15 de febrer, els actes de celebració dels 50anys de l’entitat. El juliol de l’any 1967, el Sr. Isidre Nogué va fer una crida a totes les famílies interessades amb la creació d’una escola d’educació especial a Olot. El mes de maig de l’any 1968 l’Escola Joan XXIII ja era una realitat. Va començar el seu funcionament amb 8 alumnes i 2 professores. Aquest mateix any 1968, al mes de desembre, es va signar l’acta fundacional de l’entitat, que va començar a caminar amb el nom de “Patronato de niños subnormales Juan Sellas Cardelus de Olot y Comarca”.

50 anys després, i amb dos canvis de nom, INTEGRA és el resultat de l’encert de totes les persones que l’any 1967 van creure que era necessari disposar de serveis especialitzats a la comarca de la Garrotxa. Sense perdre aquest esperit fundacional, l’entitat ha crescut al llarg de tots aquests anys, amb l’objectiu de donar resposta a les necessitats de les persones amb trastorns del desenvolupament o risc de patir-ne, discapacitat intel·lectual i trastorn mental.

Actualment gestiona els següents serveis:
1.    CDIAP Garrotxa: Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç
2.    CEE Joan XXIII: Centre d’Educació Especial Joan XXIII
3.    STO Integra: Servei de Teràpia Ocupacional
4.    CAE Integra: Centre d’Atenció Especialitzada
5.    Residència Vora-Riu
6.    Lleure Integra

Des d’aquests serveis s’ofereix atenció a 450 persones cada any, i es compta amb un equip de 84 professionals. Per celebrar aquest aniversari han preparat un seguit d’activitats obertes a tothom: una exposició i subhasta de quadres realitzats pels usuaris de l’àrea d’adults, la projecció d’un reportatge realitzat pels alumnes del programa Pont de l’escola Joan XXIII, xerrades i una festa amb cercavila, dinar popular i concert, a tall d’exemple.

Totes aquestes activitats persegueixen una doble finalitat: la primera, donar a conèixer l’entitat i la nostra tasca i la segona, recaptar fons per continuar millorant la qualitat de l’atenció que oferim a les persones ateses als nostres serveis, amb activitats puntuals durant aquest any i ampliant el nombre de col·laboracions periòdiques de persones i empreses.

 

(Font: Ajuntament d’Olot)